ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
background κατασκευή blog

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ BLOG

Ειδησεογραφικές ιστοσελίδες

Κατασκευή

Ειδησεογραφική - Ενημερωτική Ιστοσελίδα - Blog

Η επεξεργασία της πληροφορίας και η διάδοση της παραδοσιακά γίνεται από την έντυπη ενημέρωση, με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση σταδιακά να παίρνουν κομμάτια από την πίτα, αυτό συνέβαινε μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες που με την έκρηξη του διαδικτύου οι ειδησεογραφικές σελίδες, τα ειδησεογραφικά Portal, οι ενημερωτικές ιστοσελίδες, οι αθλητικές ιστοσελίδες και τα blog ήρθαν όχι μόνο για να μείνουν, αλλά σιγά σιγά αντικαθιστούν τις υπόλοιπες μορφές ενημέρωσης, έχοντας ως κύριο άξονα τους τη διανομή της είδησης εύκολα, δωρεάν, γρήγορα και μαζικά.

ΕΣΟΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ​

Διαφήμιση στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες

Παραπάνω αναφερθήκαμε οτι οι ειδήσεις που προβάλλονται στις ειδησεογραφικές Ιστοσελίδες – blog σε αντίθεση με την έντυπη μορφή τους, προσφέρονται δωρεάν στον αναγνώστη, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ερώτημα του πως προκύπτουν τα έσοδα για τα ηλεκτρονικά μέσα.

Ίσως η κυριότερη πηγή εσόδων των ενημερωτικών site είναι η προβολή διαφημιζομένων, συνηθώς με τη μορφή δυναμικών ή στατικών banner, κατι που σημαίνει ότι όσο περισσότερη επισκεψιμότητα έχει μια σελίδα, τόσο περισσότερα έσοδα θα έχει από διαφημίσεις.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΥ

Ταχύτητα και όγκος πληροφορίας

Το βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ενημερωτικές σελίδες, είτε πρόκειται για blog είτε για ειδησεογραφικές, είναι ο όγκος της πληροφορίας και οι πολλοί επισκέπτες, δύο παράγοντες που κάνουν τη σελίδα αργή.

Το πρόβλημα λύνεται χρησιμοποιώντας server που μπορούν να αντέξουν την αυξημένη κίνηση και κάνοντας επεμβάσεις στο site ώστε να μειωθεί ο όγκος του, αυτό γίνεται βελτιστοποιώντας τις φωτογραφίες και χρησιμοποιώντας μεθόδους cashing – μηχανισμούς συμπίεσης για τα υπόλοιπα στοιχεία.

Το Blog ως μέσο προσέλκυσης κοινού

Τελειώνοντας θέλουμε να σημειώσουμε ότι πολλές φορές το Blog δεν χρησιμοποιείται για να μεταδώσει κάποιος blogger τις απόψεις του, αλλά ως συμπληρωματικό μέσο προσέλκυσης κοινού σε μια ιστοσελίδα ή σε ένα e-shop. Αυτός ο τρόπος προσέλκυσης κοινού δίνει πάτημα στον διαχειριστή να προωθήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του με στοχευμένα άρθρα και επίσης είναι πολύ έξυπνη λύση όσον αφορά το SEO, καθώς προσθέτει κείμενο και λέξεις κλειδιά στον ιστότοπο, δίνοντας του περισσότερες ευκαιρίες να πάρει κατάταξη στις μηχανές αναζήτηση .
crossmenu