ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Συμβουλές για καλύτερη κατάταξη στο Google μέρος πρώτο

Η κατάταξη μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης όπως για παράδειγμα την Google εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Πόσοι είναι; κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσοι είναι μιας και η Google δεν τους έχει ανακοινώσει επίσημα ποτέ. Γνωρίζουμε ότι είναι πάνω από 200 όπου φυσικά άλλοι έχουν μεγάλη αξία και άλλοι όχι τόσο.
Θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε κάποιους απο τους βασικούς παράγοντες στο πρώτο άρθρο του blog μας και εάν υπάρξει ζήτηση περισσότερους μελλοντικά.

Title : Τίτλος ιστοσελίδας

Ο τίτλος της ιστοσελίδας ή υποσελίδας πρέπει να περιέχει την λέξη ή φράση που θέλετε να προώθησετε στο Google. Εάν έχετε μια επιχείρηση που φτιάχνει ιστοσελίδες και θέλετε να προώθησετε την λέξη ιστοσελίδα ο τιτλός θα πρέπει να έχει τη λέξη ιστοσελίδα. Ο τίτλος σας θα πρέπει να είναι σύντομος από 10 εώς 70 χαρακτήρες

Description: Περιγραφή σελίδας

Η περιγραφή της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να περιέχει την/τις λέξεις κλειδιά, στο παράδειγμα μας θα πρέπει να περιέχει τη λέξη ιστοσελίδα. Το description είναι η περιγραφή της ιστοσελίδας σας στο Google συνεπώς θα πρέπει με μια ωραία φράση και όχι μόνο λέξεις κλειδιά!

Keywords: Λέξεις κλειδιά

Παλαιότερα τα meta keywords είχαν πολύ μεγάλη αξία και η τοποθέτηση τους βελτίωνε απίστευτα την κατάταξη μιας ιστοσελίδας. Ακολούθησε spam των λέξεων με αποτέλεσμα τα αποτελέσματα στις αναζητήσεις πολλές φορές να μην είναι σχετικά με το θέμα της αναζήτησης. Η Google αποφάσισε να μην διαβάζει πλέον τις λέξεις κλειδιά, κάποιες μηχανές αναζήτησης τα λαμβάνουν υπόψην αλλά πλέον όχι με μεγάλη αξία.

Οι λέξεις κλειδιά πρέπει να περιέχονται στο τίτλο , στην περιγραφή και στα κείμενα σας

Images: Εικόνες

Καμία μηχανή αναζήτησης δεν μπορεί να διαβάσει τη περιέχει μια εικόνα, αν έχετε εικόνα που γράφετε κείμενο πάνω της προφανώς καμία μηχανή αναζήτησης δεν μπορεί να διαβάσει το κείμενο. Γι αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το ALT TEXT το οποίο είναι ένας τρόπος να περιγράψετε τι περιέχουν οι εικόνες σας.
<img src=»onoma.gif» alt=»η περιγραφή σας εδώ»>

Text/HTML Ratio = Ποσοστό κειμένου / κώδικα

Η ποσότητα του κώδικα προγραμματισμού πρέπει να είναι η μικρότερη δυνατή, πράγματα τα οποία δεν χρειάζονται δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν. Βλέπουμε πολλές φορές ιστοσελίδες πάρα πολλές σειρές προγραμματισμού που δεν χρειάζονται πουθενά. Ο όγκος αυτός επιβαρύνει το μέγεθος της ιστοσελίδας σας και μειώνει το ποσοστό κειμένου σε σχέση με τον κώδικα που έχει η ιστοσελίδα σας που είναι παράγοντας SEO.

Domain 1st Registered: Ηλικία ονόματος χώρου (Domain)

Η ηλικία μιας ιστοσελίδας είναι ένας παράγοντας καθώς επίσης ο χρόνος αγοράς του ονόματος χώρου σας, άλλο να έχει κανείς μια ιστοσελίδα αγορασμένη για 1 χρόνο και άλλο για 10. Προφανώς ο 2ος με τα 10 χρόνια σαν να λέει στις μηχανές αναζήτησης ήρθα να μείνω, είμαι σοβαρή επιχείρηση κτλ.

Τέλος πρώτου μέρους

Ευχαριστούμε όσους διάβασαν το άρθρο αυτό και ελπίζουμε να βοήθησε. Για ότι απορίες έχετε τα σχόλια είναι ανοιχτά.

Εάν έχετε κάποια άλλη ερώτηση στείλτε μας email και θα δημιουργήσουμε άρθρο με θέμα την απορία σας.

*Το SEO θέλει το χρόνο του , αν διορθώσετε τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι την επόμενη μέρα θα είστε στην πρώτη σελίδα!

Το Google Analytics είναι μια δωρεάν πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων επισκεψιμότητας ιστοσελίδων.

To Google Analytics είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για μια ιστοσελίδα γιατί με τα στοιχεία που συλλέγει απαντά σε κρίσιμες ερωτήσεις όπως;

Η στατιστική ανάλυση των ιστοσελίδων είναι κάτι απαραίτητο για κάθε ιστοσελίδα και γι αυτό στην reweb με κάθε ιστοσελίδα σας δημιουργούμε δωρεάν έναν λογαριασμό στο Google Analytics.

Στα πακέτα ιστοσελίδων SEO η reweb αναλύει την παραμικρή κίνηση της ιστοσελίδας σας με σκοπό την συνεχή βελτίωση της και αύξηση της επισκεψιμότητας της.

Έχει τεράστια αξία να είναι γρήγορη μια ιστοσελίδα. Καταρχήν αν μια ιστοσελίδα θέλει πολύ χρόνο για φορτώσει, ο διαδικτυακός επισκέπτης δεν περιμένει και φεύγει. Όσον αφορά τις μηχανές αναζήτησης όχι μόνο δίνουν σημασία στην ταχύτητα μιας ιστοσελίδας αλλά «τιμωρούν» και τις ιστοσελίδες που είναι αργές.
Εάν μια ιστοσελίδα αργεί να φορτώσει, αυτό τιμωρείτε με χαμηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (Google, Bing, Yahoo κτλ).

crossmenu