ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
background ανακατασκευή ιστοσελίδων

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

Responsive Ανανεωμένη Ιστοσελίδα

Ανακατασκευή ιστοσελίδων

Ανακατασκευή Ιστοσελίδας

Με το ίντερνετ να μετράει κάποιες δεκαετίες ζωής πλέον η ανακατασκευή Ιστοσελίδας ή η ανακατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος είναι πολύ πιο συχνή από την κατασκευή ιστοσελίδας από μηδενική βάση, ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που θα σπρώξουν έναν ιδιοκτήτη e-shop ή εταιρικής ιστοσελίδας ώστε να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα; Κάποιες φορές είναι απλά θέμα εικαστικής ανανέωσης και κάποιες λόγω προβλημάτων, παρακάτω θα αναλύσουμε τις πιο συνηθισμένες αιτίες.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ

Ανανέωση στο Design

Όπως και τα φυσικά καταστήματα χρειάζονται ανανέωση στη βιτρίνα τους, έτσι στα e-shop / εταιρικές ιστοσελίδες πρέπει να γίνεται κάθε τόσο ένα φρεσκάρισμα, μια ανακατασκευή σελίδας.

Το design μιας ιστοσελίδας πρέπει να συμβαδίζει αισθητικά με την εποχή του, ένα site που έχει φτιαχτεί πριν μια πενταετία όσο καλή δουλειά και να είχε γίνει με τα σημερνά standar φαντάζει φτωχό, πλέον η ιστοσελίδα πιάνει ολόκληρη την οθόνη, τεχνολογίες εικόνας που μειώνουν τον όγκο της σελίδας καθώς και νέες γραμματοσειρές έκαναν την εμφάνισή τους, δίνοντας στις μοντέρνες ιστοσελίδες μια εντελώς διαφορετική δυναμική.

SMARTPHONE ΚΑΙ TABLET - ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Προσαρμογή σε όλες τις συσκευές - responsive design

Το να σχεδιάζεις μια όμορφή ιστοσελίδα είναι ένα σκέλος της κατασκευής, το να φαίνεται αυτή η ιστοσελίδα όμορφή και αξιοπρεπής όσο προσαρμόζεται η σελίδα σε μικρότερες διαστάσεις οθόνης, σε κινητά και tablet είναι κάτι διαφορετικό.

Οι πιο παλιές ιστοσελίδες δεν προσαρμόζονται σωστά στα κινητά και στα tablets και αν προσαρμόζονται δεν είναι καθόλου εντυπωσιακές, δεδομένου ότι τα smartphones εξελίσσονται συνέχεια και έχουν πληθώρα μεγεθών, αν λοιπόν η ιστοσελίδα σας δεν προσαρμόζεται σε όλες τις συσκευές είναι ένας πολύ καλός λόγος να προχωρήσετε σε ανακατασκευή site.

ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Εξελιγμένα μενού διαχείρισης

Ένας πολύ σοβαρός λόγος ανακατασκευής του site σας είναι ότι όσο παλιότερη είναι μια ιστοσελίδα, το μενού διαχείρισης της είναι ανάλογα παλιό και δύσχρηστο, είτε ακόμα και ανύπαρκτο.

Όσον αφορά τις εταιρικές ιστοσελίδες πλέον υπάρχουν drag and drop builders που κάνουν τη ζωή του τελικού χρήστη πολύ εύκολη στο να τροποποιεί το περιεχόμενο του και όσον αφορά τα e-shop, μετά την τόσο ραγδαία άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν κατασκευαστεί πρόσθετα που μπορούν και μας βοηθάνε στην μαζική επεξεργασία προϊόντων, στην εξαγωγή voucher κτλ

ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Ασφάλεια ιστοσελίδας

Το web δεν είναι ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος, υπάρχουν κακόβουλα λογισμικά που προσπαθούν να βρούνε κομμάτια απαρχαιωμένου – κακογραμμένου κώδικα ή παρωχημένη τεχνολογία στη σελίδα σας ώστε να της επιτεθούν, αυτό που γίνεται με την ανακατασκευή ιστοσελίδας είναι ότι το site σας εκσυγχρονίζεται και παραμένετε ασφαλείς.

ΠΩΣ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Ταχύτητα ιστοσελίδας

Όταν μια σελίδα είναι φτιαγμένη με όχι σύγχρονες τεχνολογίες και μεθόδους είναι φυσικό να παρουσιάζει προβλήματα στην ταχύτητα φόρτωσης, κατι που οι χρήστες του σήμερα το θεωρούν απαράδεκτο καθώς σύμφωνα με τη google πάνω από το 50% των επισκεπτών αποχωρεί αν το site κάνει πάνω από 3 δευτερόλεπτα να φορτώσει.

Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να αποφύγετε με την ανακατασκευή της σελίδας σας, όπου θα χρησιμοποιηθεί πιο σύγχρονος – “ελαφρύς” κώδικας και πρόσθετα που βελτιστοποιούν το cashing, τη συμπίεση και την ταχύτητα της σελίδας σας.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

Καλύτερη κατάταξη στη Google

Όσο αλλάζουν και εξελίσσονται οι τεχνολογίες και κυρίως τα πρότυπα αξιολόγησης της Google όσον αφορά τις σελίδες , τα πιο παλιά site είναι εκ των πραγμάτων σχεδιασμένα με λάθος λογική καθώς ενδέχεται να στοχεύουν σε πρακτικές που επιβραβευόντουσαν πριν κάποια χρόνια, αλλά πλέον δεν αξιολογούνται θετικά.

Κάνοντας λοιπόν μια ανακατασκευή στον ιστότοπο σας είστε σίγουροι οι πρακτικές βελτιστοποίησης του SEO σας θα συμβαδίζουν με τα πρότυπα της Google επιτυγχάνοντας έτσι η σελίδα σας να βρεθεί στις πρώτες σελίδες αποτελεσμάτων.

Conversion Rate ανακατασκευής ιστοσελίδας

Τελευταίο αλλά καθόλου ασημαντο που συνοψίζει όλα τα παραπάνω σε δύο λέξεις είναι το “Conversion Rate” , δηλαδή το ποσοστό των χρηστών που επισκέφθηκαν το site και κατα την παραμονή τους έκαναν κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο και αξία για την εταιρία, για παράδειγμα από απλοί επισκέπτες να γίνουν πελάτες αγοράζοντας ένα προϊόν , να εγγραφούν στο newsletter της επιχείρησης ή να στείλουν mail μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Αυτός είναι στην ουσία του ο κύριος λόγος ανακατασκευής, η αύξηση του Conversion rate με ότι συνεπάγεται αυτο σε πωλήσεις και στη γενική εικόνα της επιχείρησης.
crossmenu