ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

Σύγχρονο Web Design

Σχεδίαση ιστοσελίδων

Σχεδιασμός ιστοσελίδας

Πολλές φορές τείνουμε να ταυτίσουμε τον σχεδιασμό ιστοσελίδας με την κατασκευή ιστοσελίδας, στην πραγματικότητα είναι δύο διαφορετικές έννοιες εξίσου σημαντικές οι οποίες αλληλοσυμπληρώνονται. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας αφορά το εικαστικό – αισθητικό μέρος του ιστότοπου, ενώ η κατασκευή ιστοσελίδας είναι μια πιο γενική έννοια που περιλαμβάνει εν μέρει τον σχεδιασμό, αλλά και τη χρήση δομικών στοιχείων κώδικα – frameworks, scripts, πρόσθετα – που καθορίζουν τη λειτουργία της ιστοσελίδας.

Διαδικασία σχεδίασης Ιστοσελίδας
ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΑΣ;

Διαδικασία σχεδίασης Ιστοσελίδας

Όταν σχεδιάζεις κάτι σε λευκό καμβά πρώτα απ’ όλα πρέπει να κάνεις έρευνα τι χρώματα έχεις, στη σχεδίαση ιστοσελίδων αυτό ισχύει κυριολεκτικά, τα χρώματα της ιστοσελίδας προκύπτουν από την εταιρική ταυτότητα και το λογότυπο της επιχείρησης, κάτι που σημαίνει ότι πριν την κατασκευή και τον σχεδιασμό της σελίδας πρέπει να δημιουργηθεί ένα μοναδικό άρτιο λογότυπο.

Μετά τα χρώματα τα στοιχεία που βοηθάνε τον designer να αποφασίσει εικαστικά τη δομή της σελίδας είναι το ίδιο το περιεχόμενο της εταιρίας, οι φωτογραφίες που διαθέτει, καθώς και τα κείμενα της – μέγεθος κειμένου, φιλοσοφία κειμένου.

Σωστή χρήση του UI και UX στον σχεδιασμό ιστοσελίδων​
ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ DESIGN

Σωστή χρήση του UI και UX στον σχεδιασμό ιστοσελίδων​

Το UI και το UX είναι δύο έννοιες που η κάθε μία έχει τεράστιο μέρος στην σχεδίαση οποιουδήποτε site, τo UX αναφέρεται στο User Experience και περιλαμβάνει στοιχεία όπως έρευνα αγοράς και προσδιορισμός των αναγκών των χρηστών.

Το UI προκύπτει από το User Interface και διαθέτει πιο καλλιτεχνικά σχεδιαστικά στοιχεία , αναφέρεται σε όλα τα επίπεδα αλληλεπίδρασης της σελίδας μας που σχετίζονται με την εμφάνιση και την αίσθηση της εμπειρίας του χρήστη, η αλληλεπίδραση περιλαμβάνει οπτικά στοιχεία, ακουστικά, κουμπιά αφής, φόρμες, banners κτλ.

Ο στόχος του αποτελεσματικού UI είναι να κάνει την εμπειρία του χρήστη εύκολη και διαισθητική, απαιτώντας ελάχιστη προσπάθεια εκ μέρους του χρήστη για να λάβει το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σύγχρονο Web Design​
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

Σύγχρονο Web Design​

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων απαιτεί συνεχή παρακολούθηση του χώρου της τεχνολογίας και των τάσεων που προκύπτουν, βάση αυτών των παραμέτρων σχεδιάζεται μια οπτικά μοναδική custom ιστοσελίδα με σύγχρονο web design.

Στην περίπτωση που η κατασκευή γίνεται βάση ενός template το κομμάτι του σχεδιασμού σελίδας και της πρωτοτυπίας εκ των πραγμάτων περιορίζεται πάρα πολύ, καθώς οι γραμμές στις οποίες θα κινείται ο designer είναι προκαθορισμένες.

Σχεδίαση Ιστοσελίδων Απαιτήσεων

Συνοψίζοντας θέλουμε να αναφέρουμε ότι ο σχεδιασμός ιστοσελίδων πρέπει να στοχεύει στη χρηστικότητα της σελίδας μας, να μην κουράζει και να προκαλεί στον επισκέπτη ενδιαφέρον για τα προϊόντα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, επίσης πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει αρμονία μεταξύ χρωμάτων, κειμένων και εικόνων χωρίς υπερβολές, τονίζοντας ότι ξεχωρίζει και στηρίζοντας με διάφορες σχεδιαστικές τεχνικές ότι δεν είναι τόσο δυνατό, όπως κακές φωτογραφίες ή ελλιπή κείμενα.

crossmenu